Tratament conventional pentru cancerul de colon

Cu cat cancerul de colon este depistat mai repede cu atat sansele de supravietuire sunt mai mari.
Schema de tratament aleasa pentru cancerul de colon se stabileste in functie de dimensiunea tumorii cancerigene, de starea generala de sanatate si de stadiul in care a fost descoperita boala. Cea mai comuna metoda de tratament este chirurgia in multe cazuri urmata in functie de factorii prezentati anterior de chimioterapie si radioterapie. Indepartarea chirurgicala a cancerului de colon in multe cazuri duce la colostomie temporara sau permanenta. Chirurgul va elimina cancerul de colon impreuna cu un anumit procent din tesutul de colon sanatos de ambele parti ale tumorii cancerigene. In cazul in care tesutul din colon eliminat prin operatie ocupa o suprafata mare atunci pacientul va folosi un sac de colostomie pentru eliminarea deseurilor din organism.
Chimioteratia urmeaza procedura chirurgicala in cazul in care prin operatie nu au fost distruse toate celulele cancerigene sau in cazul in care acestea s-au raspandit in organism. Medicamentele chimioterapeutice sunt administrate sub forma de medicamente sau sub forma lichida sub forma de perfuzie. Medicamentele ucid si controleaza celulele cancerigene. In cazul in care cancerul de colon a fost descoperit in faza de debut, atunci medical poate decide ca procedura chirurgicala este suficienta pentru tratament.
Radioterapia foloseste radiatii ionizante pentru a controla celulele canceroase maligne si se poate folosi atat inainte de procedura chirurgicala pentru reducerea dimensiunii tumorii sau dupa procedura chirurgicala pentru se distruge eventualele cellule canceroase care pot ramane in organism. Radiatia ionizanta se aplica direct asupra tumorii si a unei mici suprafete din tesutul sanatos din jur pentru a se asigura ca intreaga tumoare este tratata.
Terapia biologica care trebuie mentionat ca este inca in faza de cercetare constituie o alternativa care a adus deja rezultate positive si care poate fi folosita pentru tratamentul pacientilor cu cancer de colon. Terapia biologica lucreaza cu sistemul imunitar pe care il stimuleaza sa elimine celulele canceroase. In prezent exista mai multe tipuri de tratament biologic folosit in teste incluzand interferoni, interleukine, factori de stimulare a coloniilor, anticorpi monoclonali, vaccinuri, terapia genetica si agenti de modulare a imunitatii nespecifice. In functie de stadiul bolii terapia biologica poate fi combinata cu schemele clasice de tratament. Terapiile biologice in teorie au rolul de a stimula sistemul imunitar sa descopere si sa considere celulele canceroase ca find obiecte straine si sa stimuleze producerea de anticorpi care ajuta la eliminarea acestora sau cel putin la stoparea dezvoltarii acestora.

Ceea ce trebuie sa retineti este faptul ca descoperirea precoce a cancerului de colon mareste sansele de tratament dar cel mai important este sa aveti un stil de viata sanatos consumand cat mai multe produse bio care sa previna aparitia acestei boli. Firma Life Care este cel mai mare distribuitor de produse bio din Romania si ofera multe produse sanatoase pe care le puteti folosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu